Rechtshulp bij juridische problemen

Rechtswinkeliers gezocht

Wij zijn op zoek naar afgestudeerde juristen die bij ons vrijwilliger willen worden. Omdat de Rechtswinkel Zoetermeer een wekelijks spreekuur verzorgt en geen dossiers in behandeling neemt, verwachten wij van onze vrijwilligers vooral praktisch toepasbaar werken. Ook is belangrijk dat je inzicht hebt in de mogelijkheden om rechtszoekenden door te verwijzen. Je bent als vrijwilliger dus in staat om te analyseren wat de hulpvraag werkelijk is en je kunt bepalen of die hulpvraag tijdens het spreekuur kan worden afgedaan met duidelijke uitleg of dat je de rechtszoekende moet doorverwijzen.

In veel juridische beroepen zien de juristen geen mensen achter de problemen. Bij de rechtswinkel kan dat wel. Je kan daarbij meteen iemand helpen. Dit wordt vaak erg gewaardeerd door de rechtszoekenden.

Een rechtswinkelier wordt twee of drie keer per kwartaal ingeroosterd. Per avond zijn er vier rechtswinkeliers die in tweetallen advies geven. Om je kennis te ontwikkelen en bij te houden organiseren wij cursussen voor rechtswinkeliers.

Heb je vragen of wil je een keer een rechtswinkel meelopen? Mail dan naar rechtswinkelzoetermeer@gmail.com. Dit e-mailadres is niet bedoeld voor het beantwoorden van juridische vragen van klanten. Voor juridische vragen kunt u langskomen op ons spreekuur.

Studenten let op: wij kunnen vanwege de manier waarop wij werken geen stageplaatsen bieden